Кламер БГ - Новини: Митов към Медведев: Бих бил по-притеснен за състоянието на руската икономика

Митов към Медведев: Бих бил по-притеснен за състоянието на руската икономика

България

|
Вт, 16 Дек 2014г. 08:30ч.
Митов към Медведев: Бих бил по-притеснен за състоянието на руската икономика

Ако бях на мястото на критиците ни в момента, бих бил много по-притеснен за състоянието на собствената им икономика. Това заяви пред журналисти външният министър Даниел Митов във връзка с изказването на руският премиер Дмитрий Медведев, че членството в Европейския съюз е донесло негативи на България.

”Стана неприятна тенденция да ни се отправят критики, оттам откъдето не е редно да бъдат отправяни”, каза Митов в понеделник вечерта.

Данните са извадени от контекста на икономическото развитие на България и на света като цяло. До 2007-ма година, когато България стана член на ЕС световната икономика имаше сериозен растеж и това се отрази на България- както за нивото на безработицата, така и на чуждестранните инвестиции. В края на 2007-ма удари най-тежката световна икономическа криза, която навлезе в България през 2009-та и страната беше засегната много тежко. Безработицата нарасна глобално, не само у нас и това не е пряка функция от членството ни в ЕС”, посочи Митов, цитиран от бТВ.

В статия, публикувана в понеделник във вестник "Независимая газета", Медведев

съветва новите украински власти да се поучат от негативния според него опит на страни като България след присъединяването им към ЕС.

mediapool.bg