Кламер БГ - Новини: Матю Пери е починал след употреба на кетамин

Матю Пери е починал след употреба на кетамин

Свят

|
Съб, 16 Дек 2023г. 11:40ч.
Матю Пери е починал след употреба на кетамин

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Холивудският атьор Матю Пери, станал световноизвестен с ролят на Чандлър от сериала "Приятели", е починал след употреба на медикамента кетамин. Това сочат изводите от аутопсията му, съобщиха световните агенции.

Пери бе открит мъртъв в дома си на 28 октомври. Тялото му бе намерено в горещата на зона на басейн. Той бе на 54 години.

Според доклада от аутопсията Пери се е удавил в горещата зона на своя басейн, но това е вторичен фактор за смъртта му. Съдебният лекар твърди, че установеното ниво на кетамин в тялото на актьора е било в рамките на използваното за обща анестезия по време на операция.

През последните седмици Пери е бил на експериментално лечение на депресия с кетамин. Този медикамент се използва във ветеринарната и хуманната медицина и като анестезия, и като обезболяващо.

Откритото количество кетамин е било достатъчно за загуба на съзнание и способност да се държи над водата, каза д-р Андрю Столбах, токсиколог от болницата "Джон Хопкинс". "Употребата на седативи в басейн или в гореща вана, особено когато човек е сам, е изключително опасно. За съжаление в този случай последствията са били фатални", допълни токсикологът.

mediapool.bg