Кламер БГ - Новини: Марешки кани Валентин Златев в академията си за неуспешни мениджъри

Марешки кани Валентин Златев в академията си за неуспешни мениджъри

България

|
Ср, 05 Дек 2018г. 13:26ч.
Марешки кани Валентин Златев в академията си за неуспешни мениджъри

Лидерът на "Воля" и зам.-председател на парламента Веселин Марешки отваря "Академия Марешки" за обучение на слаби и неуспели мениджъри и кани в нея изпълнителният директор на "Лукойл България" Валентин Златев. Това обявиха от партията в сряда в съобщение до медиите.

"Като първи ученик очаквам утре – 6 декември, в 9:30 часа, в парламента Валентин Златев. Ще му разясня каквото не му е ясно за правенето на успешен бизнес", казва Марешки.

Двамата са в спор относно цените на горивата. Марешки обяви, че има картел между големите вериги бензиностанции и това е причината цените на горивата да са високи. След протестите те паднаха драстично и дори вече най-масовият бензин А95 на места се продава под 2 лв. за литър.

Валентин Златев, който е председател на Българската петролна и газова асоциация, твърди, че няма картел при продажбата на горива. Обясненията му за високите цени бяха свързани с цената на суровия петрол на международните пазари. Това е причината и за поевтиняването им, а не протестите на хората, обяви миналата седмица Златев.

Тогава той отново атакува Марешки като каза: "Ако г-н Марешки успява да купува отнякъде горива, които са по-евтини от тези, които ние произвеждаме и купуваме, нека да го обяви този доставчик. Всички ние сме готови да купуваме именно от този доставчик, за да бъдем по-ефективни – като него."

Шефът на "Лукойл България" се усъмни и в твърденията на лидера на "Воля", че печели от продажбата на горива. Марешки направи верига от бензиностанции, които продават на по-ниски цени спрямо големите играчи на пазара и твърди, че печели.

"В публичните отчети виждам, че всичките му компании са на загуба. Ако има предвид, че лично печели, но счетоводно губи, нека обясни и това", призова Валентин Златев зам.-председателя на парламента, който сега е решил да създаде "Академия Марешки".

mediapool.bg