Кламер БГ - Новини: Манолова: Борисов постигна целта си, активността е по-ниска от очакваното

Манолова: Борисов постигна целта си, активността е по-ниска от очакваното

България

|
Нед, 14 Ноем 2021г. 23:09ч.
Манолова: Борисов постигна целта си, активността е по-ниска от очакваното

Манолова: Борисов постигна целта си, активността е по-ниска от очакваното

"Борисов постигна своята цел в всички съмнения, които вкара в машинното гласуване. Активността е много по-малка от тази, която се очакваше".

Това каза лидерът на Мая Манолова от обединението "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ), което според екзитполовете остава извън парламента. Повод за думите ѝ е ниската избирателна активност.

Според Манолова целта на говоренето на ГЕРБ за готвени манипулации с машинния вот е била до урните да отидат само твърдите ядра на партиите. "След сапунения сериал, който Борисов разви през последните 10 дни, с цялото недоверие и съмнения в честността на вота с машини, това (ниската активност- бел. ред) изобщо не е изненада", посочи тя и добави, че ИБГНИ е млада формация и няма твърдо ядро.

Тя посочи, че ще коментира по-детайлно резултатите на "Изправи се БГ! Ние идваме", когато излязат окончателните резултати. "Дали сме в или извън парламента, ще продължим да работим за промяната", посочи Манолова и благодари на избирателите на формацията си.

По думите ѝ по време на предизборната кампания се е видяло, че прогнозите на социолозите имат по-голямо значение от самата кампания.

"Но едно е ясно – че "Продължаваме промяната" са лидери сред хората, които поискаха промяната. Така че им казваме браво, поздравления. Много сериозна подкрепах имаха протестите и тази подкрепа сега се вля в един нов политически субект – на Кирил Петков и на Асен Василев. Радвам се се тях, защото сме част от едно политическо пространство", каза тя.

mediapool.bg