Кламер БГ - Новини: МОН: Информацията за дисертацията на Пламен Николов е оскъдна

МОН: Информацията за дисертацията на Пламен Николов е оскъдна

България

|
Пон, 02 Авг 2021г. 18:34ч.
МОН: Информацията за дисертацията на Пламен Николов е оскъдна

Пламен Николов

Висшата атестационна комисия /ВАК/ е предала дисертацията на Пламен Николов без задължителната информационна карта, която съдържа детайлите, свързани с нейната защита, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката /МОН/ в понеделник.

Проверката на министерството е била извършена в отговор на силния обществен интерес и множество запитвания от медии, се казва в съобщението.

През 2005 г. ВАК е предала дисертацията на Пламен Николаев Николов, който се представя като доктор по философия на правото, в Народната библиотека "Кирил и Методий" и в тогавашния Централен институт за научно техническа информация /ЦИНТИ/ без задължителната информационна карта. Това е изрично отбелязано в опис на дисертационни (хабилитационни) трудове, депозирани от ВАК, с номер номер 91 от 16 май 2005 г., който се съхранява в Националния център за информация и документация /НАЦИД/ към МОН - наследник на ЦИНТИ.

Поради този факт информацията за тази дисертация, налична в електронния Регистър на лицата, придобили образователна и научна степен "доктор" и/или научната степен "доктор на науките", на защитените дисертационни трудове и на хабилитираните лица в Република България" (РАС) на НАЦИД, е твърде оскъдна, се посочва в съобщението.

Дисертационният труд на Пламен Николаев Николов е наличен в библиотеката на НАЦИД. МОН има готовност да го публикува след изразено писмено съгласие на автора, се посочва в прессъобщението.

mediapool.bg