Кламер БГ - Новини: "Лудогорец" победи "Олимпиакос" по пътя към Шампионската лига

"Лудогорец" победи "Олимпиакос" по пътя към Шампионската лига

Спорт

|
Ср, 11 Авг 2021г. 17:33ч.
"Лудогорец" победи "Олимпиакос" по пътя към Шампионската лига

Българският шампион "Лудогорец" отстрани гръцкия гранд "Олимпиакос" в квалификациите преди груповата фаза на Шампионската лига. Двата отбора не успяха да се победят и завършиха наравно в двата си мача, като спорът бе решен с изпълнение на дузпи в Разград. Българският тим не пропусна нито една дузпа, докато съперниците не успяха да вкарат две.

Двата отбора се хвърли в атака още в първите минути на мач. В 31-ата минута гърците поведоха след контраатака и пресечен пас в центъра, който доведе до центрира и гол отблизо на Ян М'Вила.

В началото на втора част Сотириу от "Лудогорец" успя да свали с глава топката във вратарското поле, където Рубен Семедо от "Олимпиакос" направи неуспешен опит да избие топката и си вкара автогол,

В 55-ата минута, Кирил Десподов бе повален в наказателното поле и бе отсъдена дузпа.

Зад бялата точка застана кипърецът Сотириу, който вкара и "Лудогорец" поведе с 2:1.

В 62-ата минута бе отсъдена дузпа и за гръцкия отбор, която бе изпълнена безгрешно от Ел Араби – 2:2. До края на мача нов гол не падна, въпреки че "Лудогорец" доминираше.

При дузпите домакините бяха безгрешни, Четирите дузпи за българския отбор бяха вкарани от Сотириу, Сантана, Вердон и Сисиньо.

mediapool.bg