Кламер БГ - Новини: Лилана вече е на свобода под гаранция

Лилана вече е на свобода под гаранция

България

|
Четв, 29 Окт 2020г. 16:31ч.
Лилана вече е на свобода под гаранция

Бившата певица Лиляна Деянова (Лилана) вече е на свобода срещу 40 хил. лв. гаранция. Това реши окончателно апелативният спецсъд в четвъртък. Досега Деянова бе под домашен арест. Първата инстанция замени тази мярка с възможно най-леката – подписка. Апелативният съд обаче смята, че Деянова трябва да е на свобода под гаранция.

Младата жена прекара няколко месеца в ареста по обвинение в злоупотреба с пари от еврофондове. Самата тя твърдеше, че разследващите непрекъснато я питали дали познава обвиняемия хазартен бос Васил Божков, който се укрива в чужбина. Деянова твърди, че го познава, но не е в близки отношения с него и бизнесът й няма нищо общо с него.

Освен за злоупотреба с пари от фондове Деянова бе обвинена и за това, че е заплашвала шефове в агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), че ще ги уволни, ако институцията не сключи договор за разпространение на електронни винетки с нейната компания "Телетол".

Деянова твърди, че действията срещу нея са започнали, след като подала сигнал за корупция в АПИ. По думите й, че най-голямата корупционна схема е в тол системата. По този сигнал обаче няма нито един разпит, посочва Деянова.

mediapool.bg