Кламер БГ - Новини: БСП-Варна иска изключване на депутат заради побой над съпартиец

БСП-Варна иска изключване на депутат заради побой над съпартиец

България

|
Четв, 29 Окт 2020г. 16:47ч.
БСП-Варна иска изключване на депутат заради побой над съпартиец

БСП-Варна обяви, че сваля доверието си от депутата Иван Димов Иванов и настоява той да бъде изключен от партията.

Позицията им е изпратена до Общопартийната контролна комисия и националното ръководство на БСП.

Според варненските социалисти Иванов е свързан с побоя над председателя на БСП-Долни Чифлик – Валентин Вълчев, който бе нападнат от трима души преди 9 дни. Това е и поводът за сваленото доверие.

ОТ БСП-Варна казват, че сред причините са още предходни случаи на отправяне на заплахи към съпартийци, оказване на натиск, както и работа срещу интересите на партията в полза на нейни политически опоненти.

"Позицията на Градския съвет на БСП-Варна е, че такъв човек няма място в редиците на Българската социалистическа партия", посочват те.

Темата вече е била обсъдена на "Позитано" 20, но все още няма окончателно решение. Ако Иванов бъде изгонен от БСП, социалистите ще го изгонят и от парламентарната си група, която ще се свие до 69 души. Вероятно развоят ще е именно такъв, тъй като позицията на БСП-Варна бе разпространена от официалния пресцентър на партията.

През последните седмици групата по собствено желание напуснаха общо 8 социалисти, които обявиха, че са несъгласни с ръководството на партията. В началото на сегашния парламент групата на социалистите наброяваше 80 души.

Преди три дни се разбра, че Иванов е с коронавирус и в момента е под карантина. "Приятели, длъжен съм да Ви уведомя, че днес 24.10. бях диагностициран с Covid-19 ! Искам предварително да се извиня за причинените тревоги и неудобства на всички, които бяха до мен през последните 4-5 дни! Бъдете здрави вие и вашите семейства", написа депутатът във Фейсбук в понеделник.

mediapool.bg