Кламер БГ - Новини: Къде руските власти държат арестуваните протестиращи (ГАЛЕРИЯ)

Къде руските власти държат арестуваните протестиращи (ГАЛЕРИЯ)

Свят

|
Четв, 04 Фев 2021г. 18:51ч.
Къде руските власти държат арестуваните протестиращи (ГАЛЕРИЯ)

След масовите протестни акции в подкрепа на Алексей Навални, проведени в Москва и други градове в края на януари и началото на февруари, някои от участниците в московските митинги бяха поставени под административен арест, съобщава руското онлайн издание Медуза.

Много от арестуваните са настанени в Центъра за временно задържане на чуждестранни граждани в селцето Сахарово край Москва.

Там докаралите ги полицейски камионетки стояли на опашки в продължение на много часове в очакване арестуваните да бъдат приети в специалния център за задържане. През това време те не получавали нито храна, нито вода. Пускали да ходят по нужда на улицата, но само след дълго убеждаване, пише руското издание.

Нещо подобно се е случило и с главния редактор на друго руско издание – Медиазона – Сергей Смирнов, арестуван на 3 февруари за 25 денонощия заради това, че е препредал туит. Това било сметнато за призив за участие в акциите в подкрепа на Навални. Автобусът със Смирнов стоял пред Центъра в продължение на 3 часа. Около 5 часа сутринта на 4 февруари той, заедно с още 27 души, бил временно настанен в килия, предвидена за 8 души, с 4 двуетажни кревата без матраци. Едва по обед Смирнов и останалите били разпределени в по-малки килии, пише Медуза и публикува снимки, които показват как изглежда Центърът за задържане в Сахарово.

mediapool.bg