Кламер БГ - Новини: Кутев: Налагат се промени в ръководството на БСП

Кутев: Налагат се промени в ръководството на БСП

България

|
Вт, 13 Юли 2021г. 14:00ч.
Кутев: Налагат се промени в ръководството на БСП

Кутев: Налагат се промени в ръководството на БСП

Говорителят на служебното правителство и член на БСП Антон Кутев обяви, че е разочарован от резултата на социалистите и се налагат промени в ръководството на партията.

"БСП е почти четвърта на парламентарните избори, проблемите в партията не могат да се скрият", каза той пред бТВ.

Още в изборната нощ лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че оставката ѝ не е на дневен ред, въпреки че резултатът на партията е по-лош от този през април.

"Оставките са част от личното решение на ръководството – дали да си подаде оставката или не. Докато промените в ръководството са част от партийната политика, аз лично бих мислил върху промени в ръководството, независимо от това дали ще има оставки. Това е въпрос, който трябва да се реши на пленум", каза Кутев и подчерта, че не е тайна, че не е в добри отношения с Нинова.

По думите му предстои доста неща да се изяснят в партията и не пожела да коментира темата в детайли.

Кутев отказа да коментира предложението на "Има такъв народ" за правителство с аргумента, че всичко ще се реши в Народното събрание. Той добави, че темата скоро ще бъде обсъдена на пленум на левицата. "Аз не съм в топли взаимоотношения с ръководството на партията, така че се съмнявам моята дума да е най-важната по време на този пленум. Аз задължително ще се изкажа по много въпроси на този пленум", обясни политикът.

Относно критиките от страна ГЕРБ, че служебното правителство играе роля на предизборен щаб на президента Румен Радев, Кутев каза:

"Колкото по-малко депутати имат, толкова по-голямо постижение са направили. Никой не е искал да ги "изчегъртва". Бойко Борисов ни се караше преди малко, аз си мислех, че вместо да ни се кара с благ тон ще ни обясни какво стана с милиардите в "Автомагистрали". (…) Не искаме да "изчегъртваме" Томислав Дончев или Бойко Борисов, а този начин на харчене на пари", заяви говорителят на служебния кабинет.

Според него държавните служби трябва да разследват спорните обществени поръчки и сделки, сключени от кабинета "Борисов 3". Той добави, че в оставащите дни на служебния кабинет му се иска да се докаже, че процесът за промяна на модела е необратим.

mediapool.bg