Кламер БГ - Новини: Кутев: България се ръководи от натовски генерали. Глупост е, че ще пускат руски шпиони

Кутев: България се ръководи от натовски генерали. Глупост е, че ще пускат руски шпиони

България

|
Съб, 29 Май 2021г. 12:55ч.
Кутев: България се ръководи от натовски генерали. Глупост е, че ще пускат руски шпиони

Кутев: България се ръководи от натовски генерали. Глупост е, че ще пускат руски шпиони

"Това правителство, и президентът, и премиерът, и военният министър - те са натовски генерали. Не са от Симеоново или от Пожарната, те са натовски генерали и са доказали с цялото си поведение, че никога не са подлагали на съмнение нито евроинтеграцията на България, нито членството в НАТО. На какво основание някой ми твърди, че щели да пускат руските шпиони?Това просто е една глупост". Така говорителят на служебното правителство Антон Кутев коментира в събота пред БНТ обвиненията на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, че кадровите промени по върховете на службите са реваншизъм заради разкритите руски шпиони и че отсега нанатък повече нямало да има хванати руски шпиони.

Кутев коментира, че не може да се говори за обезглавяване на службите, а за политическа смяна. По думите му нередности теняма как да бъдат изведени на повърхността с досегашните служби. Той допълни, че работата на ДАНС не е да хваща шпионите, а да не допуска създаването им.

Темата за подслушването никак не е нова и се надявам да успеем да я приключим завинаги и тя повече да не излиза в българското общество, каза още говорителят на служебното правителство.

Кутев каза, че, за съжаление, всеки българин е убеден, че може да бъде подслушван.

"Очевидно беше, че даже бившият премиер може да бъде подслушван, макар че прокуратурата не каза дали това е неговият глас или не", посочи той.

Кутев обяви, че следващата седмица ще бъдат направени още разкрития от управлението на ГЕРБ. Той заяви, че след Българската банка за развитие, ще бъдат изнесени данни и за други структури, където по думите му нещата са ужасяващи. Кутев коментира проблема с кредитите от ББР, като посочи, че са давани големи суми на големия бизнес, а не пари, които биха подпомогнали малкия и средния бизнес.

"Това цялото чух, че някой го наричаше цирк - това да те извика министърът, за да обясниш защо си взел парите и какво правиш с тях, според тях било цирк. Според мен това е трагедия, защото това са парите на данъкоплатците на България", каза Кутев.

“Трагедия е, защото се подпомага бизнес, който така или иначе има шанс, а не се дава шанс на малките, които трудно понасят кризата“, допълни той.

Според Антон Кутев най-важната задача пред служебното правителство е да докаже, че има политическа воля страната ни да върви по нов път.

mediapool.bg