Кламер БГ - Новини: Криминално проявен бивш барман е заподозрян за убийството в София (обновена)

Криминално проявен бивш барман е заподозрян за убийството в София (обновена)

България

|
Пон, 14 Авг 2023г. 16:03ч.
Криминално проявен бивш барман е заподозрян за убийството в София (обновена)

Криминално проявен бивш барман е заподозрян за убийството в София (обновена)

32-годишен барман е предполагаемият убиец на мъжа, намерен в шахта в София, съобщиха от МВР и прокуратурата. Мотивите за престъплението не са изяснение, но се знае, че е имало неуредени финансови отношения. Според разследващите соченият за извършител е дължал 2 хил. лв. на жертвата. Освен това двамата имали планове за съвместен бизнес с криптовалути.

По случая е задържан още един човек. Той с обвинение за лично укривателство, защото помогнал да се прикрият следите от убийството. Няма обаче данни да е знаел предварително или да е участвал в извършване на престъплението.

Жертвата е 41-годишен мъж, чийто останки бяха открити в шахта на жилищна кооперация. В миналото той е осъждан за телесна повреда, но е реабилитиран.

Престъплението е планирано

"Убийството на мъжа, намерен в шахта в София, е извършено в жилището на улица "Раковски“. В него са намерени части от тялото", каза главният секретар на МВР Живко Коцев пред БТВ.

"Предполагаемият извършител пребивава на територията на столицата от известно време. Той е инициали В.В., на 32-години, криминално проявен, доскоро е работил като барман, а към момента е безработен. С жертвата са били в приятелски отношения", посочи още той.

Сигнал за изчезване на убития мъж е подаден на 8 август от негов братовчед в Четвърто РПУ в столицата. Той е разказал, че и двата му телефона са изключени. Един от апаратите е намерен захвърлен. Затова полицията отхвърля версията, че изчезналият сам се е укрил. По охранителни камери са възстановени маршрутите им последната им среща. Камерите записали как изчезналият влиза във вход на кооперация с още един мъж, но повече не излиза. Другият мъж обаче многократно се връщал до същата сграда, което усъмнило полицията. Той бил извикан за даване на обяснения. После бил освободен и проследен. Заподозреният се срещнал с друг мъж. След това полицията извикала третият мъж, който признал, че му е помогнал да укрие тялото на убития.

Според разследващите жертва и обвиняем са били в приятелски отношения. Убийството е извършено с тежък предмет, подобен на гира, а ударът е бил в тила. След това тялото е било разчленено.

Градският прокурор на София Илияна Кирилова се усъмни, че мотивът са били само пари. Тя посочи, че е възможно престъплението да е извършено в момент на ярост.

Заличаване на следи

"Трупните останки са изхвърлени на различни места в столицата с автомобил, който е собственост на близък на извършителя на престъплението. Самият автор на деянието няма собствен автомобил и шофьорска книжка. Двамата са задържани за 72 часа. Установено е цялото движение на извършителя на престъплението. Чували с трупни останки са намерени и в природен парк "Витоша", обясни Живко Коцев.

"Престъплението е изключително зловещо. В рамките на съдебно-психиатрични експертизи ще се установи дали извършителят разбира значението на това, което е извършил. Агресията е изключителна. Според психолозите това е лице, което има комплекси, злобно и изключително агресивно", посочи още той.

mediapool.bg