Кламер БГ - Новини: Путин обяви, че е готов да преговаря с всички за Украйна

Путин обяви, че е готов да преговаря с всички за Украйна

Свят

|
Нед, 25 Дек 2022г. 12:53ч.
Путин обяви, че е готов да преговаря с всички за Украйна

Путин обяви, че е готов да преговаря с всички за Украйна

Русия е готова да преговаря с всички страни, участващи в конфликта в Украйна, но Киев и неговите западни поддръжници отказаха да участват в разговори, каза руският президент Владимир Путин в неделя, цитиран от Ройтерс.

"Смятам, че действаме в правилната посока, защитаваме своите национални интереси, интересите на нашите граждани, нашия народ. И друг избор, освен да защитим гражданите си, просто нямаме", каза Путин, цитиран от ТАСС.

Официалната версия на руската пропаганда е, че Русия води война срещу целия Запад, а не само срещу Украйна, въпреки че нахлуването в съседната страна бе представено като лично решение на Путин.

На този фон долната камара на руския парламент подготвя закон за въвеждане на по-високо данъчно облагане за хората, които са напуснали страната след началото на войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

"Правилно е да се отменят преференциите за тези, които са напуснали Руската федерация и да се въведе повишена данъчна ставка за тях", написа председателят на Думата Вячеслав Володин в Telegram.

Към началото на октомври някои местни медии съобщиха, че до 700 000 души са избягали след обявяването през септември на мобилизация за войната в Украйна.

"Напълно разбираемо е защо са избягали", каза Володин. "Тези, които са разбрали, че са направили грешка, вече са се върнали. Останалите трябва да разберат: огромното мнозинство от обществото не подкрепя техния акт и смята, че те са предали страната си, роднините и приятелите си", казва той.

mediapool.bg