Кламер БГ - Новини: Крайнодесни депутати от "Алтернатива за Германия" са на посещение в Москва

Крайнодесни депутати от "Алтернатива за Германия" са на посещение в Москва

Европа

|
Вт, 09 Март 2021г. 14:45ч.
Крайнодесни депутати от "Алтернатива за Германия" са на посещение в Москва

Германски депутати от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" ще бъдат приети от руски политически и икономически лидери в Москва, съобщи политическата сила, която желае да се сложи край на санкциите срещу Русия, предаде Франс прес.

Делегация от депутати от АзГ до петък ще има срещи в руското министерство на външните работи с депутати от руската Дума. Предвидени са и срещи в руската Централна банка, според съобщение на АзГ.

Програмата включва също посещение в националния център по епидемология и микробиология, разработил ваксината "Спутник V", добавя АзГ.

За парламентарнта група на АзГ в Бундестага е важно да не позволява да се скъса нишката на дискусиите между Германия и Русия, смята Алис Вайдел - председателка на парламентарната група на АзГ в долната камара на германския парламент.

Запазва се целта най-после да се сложи край на икономическите санкции, които вредят не само на Русия, но и на германската икономика, предупреждава Вайдел.

От няколко месеца отношенията между двете държави са подложени на значително напрежение, особено след хоспитализацията в Берлин на руския опозиционер Алексей Навални, който стана жертва на отравяне. Според Навални това е дело на руските разузнавателни служби, но Москва отрича. След случая с Навални от ЕС и САЩ наложиха санкции, насочени срещу висши руски функционери. Икономически санкции влязоха в сила и след анексирането на Крим от Русия през 2014 г.

Мерки, засягащи петролната промишленост, банковия и отбранителния сектор, се подновяват ежегодно след 2014 г./

mediapool.bg