Кламер БГ - Новини: Задържани са трима за взривения банкомат в Стара Загора

Задържани са трима за взривения банкомат в Стара Загора

България

|
Четв, 27 Септ 2018г. 19:14ч.
Задържани са трима за взривения банкомат в Стара Загора

Трима заподозрени за взривения и обран банкомат в Стара Загора в нощта срещу четвъртък са задържани в Пловдив. Арестуваните са от молдовски произход, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора - старши комисар Георги Хаджиев пред БНР.

Няколко души с маски взривиха през нощта банкомат, разположен до входа на хранителен магазин в старозагорския квартал "Железник", в близост до детска градина. По непотвърдена информация, са задигнати касетки с близо 50 хиляди лева, а самото устройство е било заредено с пари във вторник.

Извършителите са действали много бързо, защото шумът от експлозията е отекнал в целия квартал.

Пристигналите на местопрестъплението полицаи са открили разпилени банкноти.

Камера в района на банкомата е запечатала единия от извършителите, който е бил изхвърлен от ударната вълна в намиращ се наблизо метален парапет. При взрива са пострадали и други търговски обекти. Любопитното е, че Второ полицейско управление в Стара Загора се намира съвсем близо до взривения банкомат.

"Да, имаме заподозрени лица. Трима човека са в Пловдив. В момента проверяваме версии и евентуалната им съпричастност към това извършено престъпление", каза Хаджиев

Разследването по делото продължава с разпити на свидетели, информираха от окръжна прокуратура в Стара Загора.

mediapool.bg