Кламер БГ - Новини: Костадинов плаши от мола с гражданска война

Костадинов плаши от мола с гражданска война

България

|
Пет, 09 Дек 2022г. 13:56ч.
Костадинов плаши от мола с гражданска война

снимка БГНЕС

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, част от депутатите му и привърженици на партията се опитаха да прекъснат конференция за приемането на България в еврозоната, която се провеждаше в столичен мол. След като не бе допуснат до залата, въпреки усилията му да нахлуе, депутатът предупреди, че приемането на еврото може да предизвика гражданска война.

Привърженици на "Възраждане" издигнаха плакати пред залата, докато вървеше конференцията "България в еврозоната" с участието на вицепрезидента Илияна Йотова и управителя на БНБ Димитър Радев.

Частната охрана на събитието, както и служители на НСО, охраняващи вицепрезидента, първоначално отказаха да пуснат депутатите на "Възраждане". Между охраната и хората на "Възраждане" напрежението се покачи значително. След десетина минути разправии Костадинов и част от хората му накрая бяха пуснати в залата. Част от тях използваха времето си, за да подвикват към изказващите си, включително управителя на БНБ.

"Искаме референдум, защото българите не желаят унищожаване на лева и ни тласкат към гражданска война", каза Костадинов пред медиите на входа на залата.

Костадинов изрази и недоволството си, че част от привържениците на "Възраждане", са били проверени на входа на мола. "Нормално ли е? Мен защо никой не ме провери? Какво като съм депутат? Кой точно тук е заплаха?", каза Костадинов, докато говореше за гражданска война заради еврото.

През последните няколко месеца се забелязва отчетлива промяна в партийната линия на "Възраждане". Партията успя да натрупа първоначалния си електорален капитал с антивкасърство и отричане на опасността от първите варианти на коронавируса, докато България отбелязваше рекордна смъртност и пълни интензивни отделения. След това партията започна да държи крайна проруска линия в първите месеци на войната в Украйна. Сега основната тема започва да става еврото.

mediapool.bg