Кламер БГ - Новини: Костадинов започна да гони журналисти от БТА

Костадинов започна да гони журналисти от БТА

България

|
Ср, 05 Окт 2022г. 13:46ч.
Костадинов започна да гони журналисти от БТА

Костадинов започна да гони журналисти от БТА

Три дни след вота, на който удвои изборния си резултат, лидерът на проруската партия "Възраждане" Костадин Костадинов започна разправа с неудобни месии, като се опита да изгони техни журналисти от пресконференията си в пресклуба на БТА. Той призова поименно "Дневник", "Капитал", "Медияпул" и "Клуб Z", наричайки ги "жълто-кафяви отходни тръби" и призова техните журналисти да "проявят възпитание" и да напуснат залата, за която партията му си е платила. Заплаши, че ако това не стане, пресконференцията няма да започне. Никой от репортерите обаче не напусна залата.

Той поиска съдействие от служители на БТА за изгонването на журналистите, но не получи такова. Пробва да настрои едни срещу други дошлите на пресконференцията репортери, но след като и това не успя, накрая се видя принуден да прекрати пресконференцията.

Парадоксът беше, че след това, вече навън, лидерът на "Възраждане" даде импровизиран брифинг пред всички.

По време на кампанията Костадинов присъстваше напоително в български телевизии с национално разпространение, които са собственост на чужди компании, включително работят с американски капитали. Това не му беше особен проблем.

След като излезе от залата, Костадинов каза, че "Възраждане" няма да подкрепи правителство с мандат на друга партия в 48-ото Народно събрание

"Възраждане", която е против влизането на България в еврозоната, ще инициира преговорен екип в парламента относно идеята си да организира референдум по темата.

"Единственият мандат, който ще подкрепим, е мандатът на "Възраждане". Ние сме готови със свой кабинет и ще го представим, ако президентът връчи на "Възраждане" третия мандат. Най-вероятно отиваме на нови избори", каза Костадинов.

Опитите за съставяне на кабинет с първия мандат на ГЕРБ Костадинов окачестви с универсалното си обяснение, че "това правителство се формира от американското посолство". "В момента и една част от медиите, които са тук, работят в тази посока. Това правителство, което се готви, евроатлантическо, целта му е да вкара България във войната", повтори Костадинов, който още преди политическия си възход миналата година бе популярен с прякора "Копейкин".

Той се съгласи в отказа на президента Румен Радев са подкрепи ускорено приемане на Украйна в НАТО, обяснявайки, че това противоречало на правилата на самата организация, защото на територията ѝ има нерешен военен конфликт.

Костадинов призова всяка медия у нас, получаваща финансиране от чужда държава, да получи статут на чуждестранен агент, подобно на статута на руската RT в САЩ.

mediapool.bg