Кламер БГ - Новини: Южна Корея затяга мерките, за да предотврати нова вълна на коронавируса

Южна Корея затяга мерките, за да предотврати нова вълна на коронавируса

Коронавирус

|
Вт, 17 Ноем 2020г. 14:44ч.
Южна Корея затяга мерките, за да предотврати нова вълна на коронавируса

Южна Корея обяви, че ще затегне мерките за социално дистанциране в района на столицата Сеул и някои части на източната провинция Кануъндо, за да бъде пресечена нова поява на коронавируса там, предаде Асошиейтед прес.

Днешното съобщение от Сеул идва, след като статистиката за хода на пандемията в страната за четвърти ден поред сочи над 200 новозаразени. Този брой постоянно се увеличава, след като мерките за социално дистанциране бяха облекчени миналия месец.

Здравният министър Пак Ньон-ху каза, че е необходимо мерките да бъдат затегнати за две седмици, за да не плъзне вирусът из цялата страна.

Според новите правила от днес в посочените райони се забранява събирането на повече от 100 души на всякакви събития. Посетителите на театри, концерти и библиотеки трябва да стоят поне през едно място един от друг, а публиката на спортни събития се ограничава до 30 процента от капацитета на стадиона. Забранява се танцуването и смяната на местата в нощните клубове и други високорискови места за забавления, както и яденето и пиенето в караоке клубове и концертни зали.

Днес Южна Корея съобщи за нови 230 заразени с вируса, с което общият им брой в страната достигна почти 29 хиляди. Починалите досега са 494.

mediapool.bg