Кламер БГ - Новини: Тестовете в Индия на оксфордската ваксина дават положителни резултати

Тестовете в Индия на оксфордската ваксина дават положителни резултати

Коронавирус

|
Четв, 12 Ноем 2020г. 14:42ч.
Тестовете в Индия на оксфордската ваксина дават положителни резултати

Втората и третата фаза на клинични изпитания в Индия на ваксината срещу новия коронавирус "Ковишийлд" дават добри резултати и препаратът може да се окаже реално решение на проблема с пандемията, съобщи в."Хиндустан таймс", който се позовава на мнение на Съвета за медицински изследвания - висшият индийски орган по провеждане на биомедицински изследвания.

"Ковишийлд" е експерименталната ваксина, разработена от Оксфордския университет и компания "АстраЗенека". Изпитания с нея се провеждат още във Великобритания, Бразилия, РЮА и САЩ.

"Въз основа на резултатите от втората и третата фаза на изпитания, Индия ще търси ранен достъп до този препарат. В института "Серум" в Индия вече са произведени 40 милиона дози от ваксината", се посочва в съобщение на Съвета.

В Индия са в ход изпитания на три ваксини срещу новия коронавирус. Компаниите "Бхарат Байотех" и "Зайдъс Кедила" провеждат тестове на разработените от тях ваксини "Коваксин" и "ЗайковДи". В института "Серум" се провеждат изпитаният на "Ковишийлд". Индийските власти одобриха провеждането на втора и трета фаза на клинични изпитания на руската ваксина "Спутник V".

mediapool.bg