Кламер БГ - Новини: Стотици софиянци изпълниха пазарите в града

Стотици софиянци изпълниха пазарите в града

Коронавирус

|
Съб, 11 Апр 2020г. 15:57ч.
Стотици софиянци изпълниха пазарите в града

Ден преди Цветница, когато имен ден празнуват хиляди, стотици столичани изпълниха пазарите в града.

Oт вчера сергиите на Женския пазар са оградени, обособени са вход и изход и подобно на режима в големите вериги магазини се пропускат определен брой хора, а придвижването между сергиите става само в едната посока, съобщи БНР.

Пред входа на пазара се изви огромна опашка и въпреки че повечето хора са с маски, дистанцията от два метра не се спазва, затова предупреждават и от високоговорителите на патрулната кола служителите на МВР.

Въпреки въведените ограничения посетителите са стотици. Според продавачите въведеният режим представлява по-голяма опасност за хората, тъй като на опашката не се спазва нужната дистанция.

"Масите са празни, няма хора, а хората се мъчат и чакат. А утре, като завали дъжд, какво ще правят. По-опасно, отколкото вътре".

"Вътре се спазва дистанция, но навънка не се спазва".

От въведения пропускателен режим се оплакват търговците в края на пазара, тъй като докато стигнат до тях, клиентите вече са напазарували. Опашки има не само в заградената зона, но и пред повечето магазини около пазара.

Подобна е ситуацията и на пазара "Димитър Петков", видя репортер на Mediapool. На места търговците спазват ограничението да няма струпване на хора, но не навсякъде.

Стотици са излезли в събота да си напазаруват.

Силен интерес има към магазините за цветя в района.

mediapool.bg