Кламер БГ - Новини: След година прекъсване училищата в Лос Анджелис може отново да отворят

След година прекъсване училищата в Лос Анджелис може отново да отворят

Коронавирус

|
Ср, 10 Март 2021г. 15:35ч.
След година прекъсване училищата в Лос Анджелис може отново да отворят

Възможно е стотици хиляди ученици в Лос Анджелис да се завърнат в училище от следващия месец - почти една година след преминаването към дистанционно обучение заради пандемията от новия коронавирус, предаде Франс прес.

Този втори по големина учебен район в САЩ изостава в процеса на възобновяване на класните занятия, а експертите и родителите изтъкват, че децата страдат от дългото прекъсване.

Очаква се първи да отворят забавачниците и началните училища в Лос Анджелис в средата на април според сключено споразумение между окръга и учителски синдикат. Те ще бъдат последвани от прогимназиите и гимназиите в края на април.

В споразумението се поставя като условие ваксинацията на училищния персонал и облекчаване на санитарните ограничения в окръг Лос Анджелис. То трябва да бъде одобрено и от училищната комисия и членовете на синдиката "Обединени учители" в Лос Анджелис.

Учениците от всички класове ще могат да продължат обучението си онлайн, ако така предпочитат.

В САЩ има големи различия при отварянето на училищата в отделните щати и в зависимост от това дали са държавни, частни или религиозни, отбелязва АФП.

Федералната агенция Центрове за контрол и превенция на заболяванията призовава за възобновяване на учебните занятия на 55-те милиона ученици в държавни училища, като смята, че то не трябва да е обусловено от ваксинирането на учителите.

До момента поне една доза от ваксина срещу коронавирус са получили над 61 милиона американци, което е 24 процента от пълнолетното население.

mediapool.bg