Кламер БГ - Новини: Синът на сръбския президент е в болница след усложнения с Covid-19

Синът на сръбския президент е в болница след усложнения с Covid-19

Коронавирус

|
Четв, 09 Апр 2020г. 11:56ч.
Синът на сръбския президент е в болница след усложнения с Covid-19

Синът на сръбския президент Александър Вучич е с коронавирус и е настанен в болница. Това съобщи Вучич в официалния си профил в Инстаграм.

В социалната мрежа сръбският държавен глава написа емоционален пост:

"Когато всичко започна, моят Данило каза, че да се предаде не е вариант. Първото ми дете е заразено с коронавирус, клиничната картина налага да бъде откаран в болница за инфекциозни болести. Сине, ще победиш и това. Баща ти те обича и всички те обичат".

22-годишният Данило Вучич е най-голямото от трите деца на президента.

Междувременно официалната статистика от страната сочи, че броят на жертвите на коронавирус в Сърбия достигна 65 души.

Заразените са 2666 души.

Полицейски час от 17 часа в петък до 5 часа в понеделник влиза в сила в цяла Сърбия от тази седмица, съобщи Танюг.

Първоначалният план бе полицейският час да е в сила за Белград и Ниш като най-големи огнища на заразата с коронавирус, но мярката ще бъде в сила за цяла Сърбия.

Сърбия започва лечение на болните от Covid-19 с кръвна плазма, съобщи епидемиологът Дария Кисич-Тепавчевич, цитирана от вестник "Новости". В пресконференцията участва и епидемиологът Предраг Кон, според когото Сърбия навлиза в максимума на епидемията и се очаква той да продължи най-много още две седмици, тоест да мине шестата седмица, след което ще бъде направена оценка на ситуацията. Двамата епидемиолози уточниха, че краят на мерките засега не може да се прогнозира и че по същността си те се свеждат до намаляване на физическите контакти.

Директорът на Службата по въпросите на общностите в Косово Ненад Рашич заяви, че заразата с коронавирус в населеното със сърби северно Косово се дължи на закъснялото предупреждение от страна на Белград, съобщава вестник "Данас".

Сръбската листа обвини Рашич в изговаряне на чудовищни лъжи поради изтъкнатия от него факт, че ситуацията в населените със сърби анклави южно от река Ибър е по-добра поради факта, че те слушат съветите на Прищина и дисциплинирано спазват мерките за самоизолация, допълва "Новости". "Сръбският народ в Косово ще продължи да обича Сърбия и да вярва на своята държава, а Рашич очевидно има някаква друга държава, на която вярва и в която се кълне", се казва в съобщение на подкрепяната от Белград партия на косовски сърби Сръбска листа.

Рашич е лидер на Прогресивно демократическата партия в Косово, а премиерът в оставка Албин Курти миналата седмица го назначи за директор на Службата по въпросите на общностите /на всички малцинства в Косово/.

mediapool.bg