Кламер БГ - Новини: САЩ ще имат ваксини за цялото си население до края на лятото

САЩ ще имат ваксини за цялото си население до края на лятото

Коронавирус

|
Ср, 27 Ян 2021г. 08:50ч.
САЩ ще имат ваксини за цялото си население до края на лятото

САЩ ще поръчат допълнителни 200 милиона дози от разрешените до момента ваксини срещу коронавируса, като целта е да имат достатъчно дози за имунизацията на всички пълнолетни американци до края на лятото. Това се казва в изявление на Белият дом.

"Според нас ше можем да потвърдим закупуването на сто милиона дози от всяка от двете ваксини, получили разрешение от Агенцията по лекарствата, а именно тези на "Пфайзер" и "Модерна", които ще се прибавят към вече поръчаните по 200 милиона дози от ваксините на всяка от двете компании“, каза президентът Джо Байдън, цитиран от АФП и БТА.

След допълнителните доставки САЩ разполагат с достатъчно дози от ваксините, за да ваксинират 300 милиона американци до края на лятото.

Новият американски президент представи вчера новите мерки на правителството за ускоряване на доставките на ваксините срещу коронавируса в САЩ.

"Оказа се, че програмата за ваксиниране е в по-лошо състояние, отколкото очаквахме", заяви Байдън

За да бъде ускорена програмата за ваксиниране, отделните американски щати трябва да получават по десет милиона дози на седмица, вместо сегашните 8.6 милиона.

mediapool.bg