Кламер БГ - Новини: По невнимание Борис Джонсън разкри информация за онлайн заседанията на кабинета

По невнимание Борис Джонсън разкри информация за онлайн заседанията на кабинета

Коронавирус

|
Ср, 01 Апр 2020г. 18:24ч.
По невнимание Борис Джонсън разкри информация за онлайн заседанията на кабинета

Британският премиер Борис Джонсън публикува скрийншот от онлайн заседание на правителството, а това предизвика притеснения за сигурността на провежданите в интернет срещи на кабинета.

Миналата седмица Джонсън беше диагностициран с коронавирус и се самоизолира. Той продължава да ръководи заседанията на кабинета, използвайки платформа за видеоконференции "Зуум" (Zoom). В сряда той публикува туит със скрийн, който разкрива идентификационния номер на заседанието, показани са и потребителските имена на някои от министрите.

В изявление на "Даунинг стрийт" 10 пред Си Ен Ен се казва, че за класифицирана информация се използват системи с висока степен на сигурност.

"В настоящата безпрецедентна ситуация нуждата от ефективни канали за комуникация е жизненоважна. Указанията на Националният център по киберсигурност показват, че няма причина "Зуум" да не се използва за подобни срещи", е посочил говорител на премиера.

Платформата също излезе с позиция пред Си Ен ЕН. "Зуум" се отнася изключително сериозно към неприкосновеността, сигурността и доверието на своите потребители",

"По време на пандемията работим денонощно, за да гарантираме, че болниците, университетите, училищата и други бизнеси по целия свят могат да останат свързани и функционират. Ние ценим ангажимента на главния прокурор в Ню Йорк по тези въпроси и са щастлив да й предостави исканата информация", посочват от "Зуум".

mediapool.bg