Кламер БГ - Новини: Отпадат коридорите за пазаруване в аптеките

Отпадат коридорите за пазаруване в аптеките

Коронавирус

|
Четв, 26 Ноем 2020г. 11:53ч.
Отпадат коридорите за пазаруване в аптеките

Коридорите за пазаруване на хора на и над 65 години в аптеките отпадат с последната заповед на министъра на здравеопазването от снощи, с която се въвеждат новите, по-строги противоепидемични мерки от петък. Така след влизането в сила на мерките всеки, който има нужда от лекарствени продукти и фармацевтични услуги, може да посещава аптека през цялата продължителност на работното й време.

С предходната заповед от средата ноември аптеките трябваше да организират работата си така, че да не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8.00 и 10.00 часа и 13.30 и 16.30 ч. В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст. От Фармацевтичния съюз изразиха позиция, че това създава неудобство, тъй като повечето хора няма да имат достъп до аптеките в половината от работното им време.

С новата заповед коридорът за пазаруване в аптеките отпада и беше направена промяна в коридора за пазаруване в магазините.

Според новата разпоредба магазините за хранителни стоки трябва да организират работата си, като не допускат хора под 65-годишна възраст в часовете между 8.30 и 10.30 часа.

Остава препоръката аптеките и магазините да организират работата си спрямо спецификата на помещението, така че да се спазват противоепидемичните мерки. Т.е. да не допускат прекалено много посетители едновременно, както и отстояние на клиентите и недопускане на хора без маски.

mediapool.bg