Кламер БГ - Новини: Граждани, фирми и организации продължават да даряват за борбата срещу Covid-19

Граждани, фирми и организации продължават да даряват за борбата срещу Covid-19

Коронавирус

|
Пет, 27 Март 2020г. 19:12ч.
Граждани, фирми и организации продължават да даряват за борбата срещу Covid-19

Нови дарения за стотици хиляди левове продължават да постъпват от граждани, фирми и организации в помощ на болниците в борбата с Covid-19.

В петък фармацевтичната компания "Пфайзер България" се включи в дарителските инициативи като дари по 50 000 лева на две лечебни заведения - "Пирогов" и "Александровска". Средствата са предоставени за осигуряване на

нужните предпазни облекла, маски, медицински консумативи, апаратура и други материали.

Групата "Шишеджам", световен лидер в производството на стъкла, химикали , сода и хром, дарява 100 000 лева за борбата срещу коронавирусната епидемия в България. Тя ще дари три стационарни белодробни вентилатори, един преносим белодробен вентилатор и един компресор за болницата в Търговище. Общата сума на оборудването, което ще бъде дарено, възлиза на 90 000 лева. Останалата част от сумата, в размер на 10 000 лева, ще бъде дарена на Червения кръст в Търговище.

За две седмици в дарителската сметка на фондация Bcause е набрала общо 878 466 лева.

Към кампанията й "Covid-19 е причина да сме физически разделени, но социално по-близки от всякога" се присъединиха повече от 1500 частни дарители и десетки компании.

От началото на кампанията на Проект #ЗаДоброто и BCause са дарени 558 466 лева.

С дарение в размер на от 33 027 лв. Организацията на евреите в България "Шалом" се включва в Националната кампания на Български лекарски съюз "За героите в бяло", зад която с името и лицето си застана футболната звезда Димитър Бербатов. Дарението цели да подпомогне усилията на всички медици, които в момента са на първа линия в борбата с епидемията. Допреди два дни кампанията на БЛС беше набрала над 80 000 лева.

mediapool.bg