Кламер БГ - Новини: 12-ти пореден ден без заразен с коронавирус и починал в австралийския щат Виктория

12-ти пореден ден без заразен с коронавирус и починал в австралийския щат Виктория

Коронавирус

|
Ср, 11 Ноем 2020г. 13:58ч.
12-ти пореден ден без заразен с коронавирус и починал в австралийския щат Виктория

Австралийският щат Виктория отбеляза дванайсети пореден "ден поничка" (0), тоест без новозаразени с коронавируса и починали от причиняваното от него заболяване Covid-19, предаде ДПА.

Превърнал се в огнище на епидемията от коронавирус в Австралия, властите и местните медии в този щат използват поничката (свързвана с фестивала на поничките през ноември), като символ на сладка победа, за описване на продължаващите успехи в борбата с вируса след вдигането на карантината, отбелязва агенцията.

Главният здравен инспектор на Виктория дори промени буквата "о" в името си в Туитър на емотикон с изображение на поничка.

Столицата на щата Мелбърн бе поставена под една от най-дългите и строги карантини в света, когато броят на новите случаи на коронавирус за едно денонощие достигна 700, припомня ДПА.

По-голяма част от града бе отворена отново, но с някои ограничения, на 28 октомври, а последните рестрикции за пътуване в щата бяха вдигнати в понеделник.

В Мелбърн, град с 4,9 милиона жители, в продължение на 112 дни бе в сила забрана хората да излизат от къщи.

Австралийският щат с най-многобройно население, Нов Южен Уелс, ще отвори границите си с Виктория на 23 ноември, а полетите между неговата столица Сидни и Мелбърн ще се увеличат в периода преди Коледа.

Броят на починалите от Covid-19 в щата Виктория остава 819, а в цялата страна - 907.

Австралия отчете вчера трети пореден ден без нови случаи на местно предаване на коронавируса, на фона на ръста на новозаразените в Европа и САЩ.

Страната с близо 25 милиона жители регистрира едва над 27 650 случая на коронавирус от началото на пандемията - много по малко на глава от населението, отколкото в повечето от другите развити държави.

Австралия възприе подход на въвеждане на карантина, наред с масово тестване и стриктно проследяване на веригите на предаване на вируса, с цел овладяване на епидемията.

Австралийският министър на здравеопазването Грег Хънт заяви, че страната е готова да започне кампания за ваксинация през март 2021 г., съгласно договор с фармацевтичния гигант Пфайзер (Pfizer).

mediapool.bg