Кламер БГ - Новини: Колумбия и Япония са на осминафиналите на Мондиала

Колумбия и Япония са на осминафиналите на Мондиала

Спорт

|
Четв, 28 Юни 2018г. 19:13ч.
Колумбия и Япония са на осминафиналите на Мондиала

Победи с по един на нула на Колумбия над Сенегал и на Полша над Япония изпратиха колумбийците и японците на осминафиналите на Световното първенство по футбол в Русия.

Сенегал завърши с равен брой точки с Япония (по 4), но отпадна заради правилото на феър плея, което влиза в сила при пълно равенство по другите показатели – напред се класира отборът, получил по-малко наказателни картони. Японците завършиха с 4 жълти картона, а сенегалците – с 6.

Преди тези двубои африканците и азиатците бяха с по 4 точки, а южноамериканците имаха 3. Единствена Полша нямаше шанс за класиране на осминафиналите.

Колумбия трябваше на всяка цена да спечели, за да продължи, което успя да направи на стадиона в Самара с гол на защитника на Барселона Йери Мина с глава в 74-ата минута. Така колумбийците завършиха на първо място в група "H” на първенството с 6 точки.

По същото време Япония загуби от Полша във Волгоград с гол на Ян Беднарек в 59-тата минута.

Нулевото равенство към момента на мача Сенегал-Колумбия, свали Япония от първо на трето място във временното класиране в групата. Петнайсетина минути по-късно обаче пристигна добра новина за Япония за гола на Колумбия срещу Сенегал.

Японците започнаха да задържат топката в центара и да избягват всякакви рискове, разчитайки, че резултатът и на двата мача ще се запази. Планът им успя и с 4 точки те също продължават напред.

Съперниците на Колумбия и Япония ще бъдат определени в късния мач между Англия и Белгия, които вече са класирали за осминафиналите и остава само да си резпределят първите две места в групата.

mediapool.bg