Кламер БГ - Новини: Белгия надви и Англия, въпреки че така продължи в по-трудния поток

Белгия надви и Англия, въпреки че така продължи в по-трудния поток

Спорт

|
Пет, 29 Юни 2018г. 09:53ч.
Белгия надви и Англия, въпреки че така продължи в по-трудния поток

Белгия победи с минималното 1:0 Англия в последния ден от груповата фаза на Световното първенство по футбол в Русия, спазвайки феърплея, въпреки че така си осигури място в по-трудния поток от директните елиминации.

Така, белгийците ще играят на осминафинала с втория от група Н Япония, но при евентуално класиране напред на четвъртфинала ще се изправят срещу победителя от двубоя Бразилия – Мексико.

Другите осминафинални мачове от този поток са Уругвай – Португалия и Франция – Аржентина. Победителите от оформилите се в тези осминафинални срещи две четвъртфинални двойки пък ще се срещнат в единия полуфинал.

Англичаните ще играят в следващата фаза срещу Колумбия, като при успех излизат на четвъртфинала срещу победителя от мача Швеция – Швейцария. Другите две осминафинални двойки в този поток са Испания – Русия и Хърватия – Дания, като те ще оформят другата четвъртфинална двойка. Измежду тези 8 отбора ще бъде определен и другият полуфинал в турнира.

С победата си над Англия Белгия стана едва третият отбор на Мондиала с пълен точков актив от груповата фаза след тимовете на Уругвай и Хърватия, които спечелиха с по 3 победи съответно групи А и D.

В 51-вата минута Аднан Янузай вкара великолепен гол за крайното 1:0. Той получи пас в наказателното поле, след което елиминира Дани Роуз с два финта и стреля с левия крак в горния далечен ъгъл на вратата на Джордан Пикфорд.

В другия мач от група G, който бе без значение, Тунис обърна Панама до 2:1 за историческа първа победа за страната на световни финали от 40 години насам. Изравнителното попадение за африканците в мача пък бе под номер 1500 в историята на мондиалите.

На "Мордовия Арена" в Саранск автогол на Ясин Мериа даде преднина на панамците в резултата в 33-ата минута. В 51-ата минута Фахредин Бен Юсеф изравни за Тунис, а в 66-ата Уаби Хазри стана автор на победния гол. Така Тунис завърши на третото място в групата с 3 точки, а Панама остана на последната четвърта позиция с 0 точки.

Лидер в надпреварата за Златната обувка след края на груповата фаза на турнира е капитанът на Англия Хари Кейн с 5 попадения, следван от белгийския нападател Ромелу Лукаку и португалската звезда Кристиано Роналдо с по 4. Под тях са Диего Коща от Испания и Денис Черишев от състава на домакините с по 3 гола.

Програма на осминафиналите:

30 юни

17.00 часа, Франция - Аржентина

21.00 часа, Уругвай - Португалия

1 юли

17.00 часа, Испания - Русия

21.00 часа, Хърватия - Дания

2 юли

17.00 часа, Бразилия - Мексико

21.00 часа, Белгия - Япония

3 юли

17.00 часа, Швеция - Швейцария

21.00 часа, Колумбия - Англия

mediapool.bg