Кламер БГ - Новини: Колони от автомобили задръстиха магистралите "Струма" и "Хемус"

Колони от автомобили задръстиха магистралите "Струма" и "Хемус"

България

|
Пет, 10 Апр 2015г. 17:54ч.
Колони от автомобили задръстиха магистралите "Струма" и "Хемус"

Дълги колони от автомобили затрудниха придвижването по магистралите "Струма" и "Хемус" заради натоварения трафик.

Обичайно магистрала "Струма" е натоварена по празниците, защото се очакват около 100 000 българи да поемат в посока Гърция за предстоящите Великденски празници, по данни на организации от туристическия бранш.

Огромно задръстване се е образувало на изхода на магистрала "Струма" към Дупница, по посока Кулата, предаде БНР.

Тапа от автомобили има и на изхода на магистрала "Хемус" при Ябланица, съобщи агенция "Фокус". Автомобилите са в три или четири колони и много от водачите нарушават правилата за движение, като предприемат изпреварвания в аварийната лента на магистралата. Опашката от коли е километрична и стига до разклона за Плевен и Варна.

От Областната дирекция на МВР в Ловеч уточниха, че причина за обазувалите се колони на магистрала "Хемус" при Ябланица е засиленият трафик. Няма регистриран пътен инцидент. Полицаи пропускат контролирано автомобилите.

Засилен е и трафикът на превозни средства в района на Дунав мост, съобщи директорът на граничната полиция в Русе комисар Димитър Чорбаджиев. Той обясни, че няма опашки от изчакващи превозни средства, като пропускателният режим е спокоен. По думите му трафикът на преминаващи автомобили е засилен както в посока България, така и към Румъния.

Десетки хиляди автомобили напуснаха София още в четвъртък следобед преди началото на Великденските празници. Интензивен бе трафикът в цялата страна и в петък сутринта.

Във връзка с голямото празнично пътуване МВР организира акции "Скорост" и "Алкохол" срещу шофьори, които карат с превишена скорост или в нетрезво състояние.

mediapool.bg