Кламер БГ - Новини: Колите ще тръгнат по пренаредените жълти павета до дни

Колите ще тръгнат по пренаредените жълти павета до дни

България

|
Ср, 27 Септ 2023г. 17:02ч.
Колите ще тръгнат по пренаредените жълти павета до дни

Повторното пренареждане на жълтите павета в центъра на София би трябвало да приключи до края на седмицата. Сн. БГНЕС

Пренареждането на малка част от жълтите павета в центъра на София ще приключи до края на седмицата и движението на коли покрай Народното събрание трябва да бъде пуснато отново.

Това обясни зам.-кметът на София, отговарящ за строителството, Ангел Джоргов в сряда.

В момента все още се нарежда настилка в близост до кръстовището на бул. “Цар Освободител” с улица "15-ти ноември". Мете се и се мие около и по ремонтирания за втори път участък. Днес течеше и почистване на паветата от старата маркировка. Това стана, след като в социалните мрежи се появиха снимки от вторник вечерта, на които се вижда, че настилката изглежда като зле подреден тетрис - визуален ефект от останалата по блокчетата боя.

"Нашата идея е да не се увреждат паветата, измити са. По някои от паветата има следи от битуми, от катрани, които почти не могат да бъдат премахнати, тъй като по-сериозна физическа намеса ще повреди паветата", каза Джоргов. Това е и причината в момента жълтите павета да са във всякакви нюанси на жълто и кафяво.

Още по темата:

Да се надяваме, че ще бъдат наредени като хората. Нова технология за жълтите павета

Джоргов заяви още, че всички бъдещи дефекти по пренаредените за втори път павета ще се отстраняват за сметка на строителя, работещ по участъка - "Трейс Груп".

Това ще важи за следващите 8 години, тъй като това е гаранционният срок на ремонта.

Второто пренареждане на жълтите павета пред Народното събрание започна това лято, след като миналата година там отново имаше ремонт. Той обаче се оказа извършен безобразно, както нееднократно се изказаха и от ръководството на Столична община.

Само две седмици след пускането на движението по ремонтираната отсечка, настилката се размести и започна да пропада.

mediapool.bg