Кламер БГ - Новини: Кола помете три момичета и момче в София и падна в Перловската река

Кола помете три момичета и момче в София и падна в Перловската река

България

|
Вт, 07 Май 2019г. 18:29ч.
Кола помете три момичета и момче в София и падна в Перловската река

Лека кола е блъснала четирима младежи на възраст между 15 и 17 години в близост до стадион "Георги Аспарухов" в София, след което паднала в Перловската река, съобщиха от МВР.

Ранени са три момичета и момче. Те са настанени в болница "Пирогов", без непосредствена опасност за живота им, съобщиха от там. Две от момичетата са получили травмите си при падане от височина.

По първоначална информация едното момиче, на 17 години, е със счупване на таза. Неговото състояние е тежко и ще бъде оперирано до 24 часа. Второто момиче на 15 г. е с открита фрактура на стъпалото. Третото момиче е с контузия в областта на подбредрицата. Техните наранявания не изискват спешна оперативна намеса. 16-годишното момче е със счупвания и на двата крака и то се оперира в момента.

Инцидентът е станал на кръстовището на бул. "Владимир Вазов" и ул. "Васил Кънчев".

Според първоначалната информация шофьорът на "Мерцедес" е изгубил управление над колата, блъснал е четирите деца, които вървели пеша, а след това колата е паднала в коритото на Перловската река. Водачът на автомобила не е пострадал.

По информация на БНР шофьорът на колата е 20-годишен. Отрицателни са взетите проби за алкохол и наркотици Пред полицията той обяснил, че изгубил контрол над автомобила си след като бил засечен от друга кола. Екипи на полицията ще прегледат камерите в района на инцидента, за да установят дали наистина катастрофата е причинена от действията на друга кола, която е избягала от мястото.

mediapool.bg