Кламер БГ - Новини: Клинтън губи ключови щати от Тръмп, показва ново проучване

Клинтън губи ключови щати от Тръмп, показва ново проучване

Свят

|
Четв, 14 Юли 2016г. 10:17ч.
Клинтън губи ключови щати от Тръмп, показва ново проучване

Републиканецът Доналд Тръмп е изпреварил своята съперничка за президентския пост на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън в два ключови щата – Флорида и Пенсилвания, сочи проучване на социологическата агенция "Куиннипиак", оповестено в сряда вечерта, предаде БТА.

Клинтън е загубила водачеството си отпреди само 10 дни с 8 процентни пункта във Флорида, където сега Тръмп води с 42 срещу 39 на сто, и в Пенсилвания, където Тръмп води с 43 процента срещу 41 за Клинтън. В друг ключов щат – Охайо, позициите са изравнени – по 41 на сто.

Тези три щата са от т.нар. колебаещи се, където подкрепата за двете партии винаги е на кантар. А именно в тези щати се решава съдбата на всички президентски избори. В национален мащаб Хилари Клинтън все пак продължава да води на Тръмп с 13 процентни пункта – 46 срещу 33 на сто.

Според социолозите Клинтън губи почва най-вече въз основа на категории като честност и морални норми.

Проучването е извършено между 30 юни и 1 юли, скоро, след като ФБР оповести своите констатации по скандала с използването на личната електронна поща за служебни цели от Хилари Клинтън.

mediapool.bg