Кламер БГ - Новини: Тръмп за жените, обвиняващи го в сексуални посегателства: Болни лъжкини

Тръмп за жените, обвиняващи го в сексуални посегателства: Болни лъжкини

Свят

|
Съб, 15 Окт 2016г. 09:01ч.
Тръмп за жените, обвиняващи го в сексуални посегателства: Болни лъжкини

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп отрече обвиненията на жени срещу него в сексуални посегателства, предадоха световните агенции.

На митинг от предизборната си кампания вчера Тръмп нарече тези жени "болни лъжкини", търсещи пари или слава, и определи обвиненията като изфабрикувани от своята опонентка от Демократическата партия Хилари Клинтън и медии.

В типичен стил ексцентричният милиардер показа на подиума в какво го е обвинила една от жените и отбеляза, че друга не е достатъчно привлекателна, за да заслужи неговото внимание.

Най-малко пет жени го обвиниха в сексуални посегателства, като съобщиха, че досега са се притеснявали да говорят по темата.

Кандидатът на републиканците за вицепрезидент Майк Пенс обеща партията да представи скоро доказателства, че жените лъжат и Тръмп е невинен.

Обвиненията в сексуален тормоз се отразиха силно негативно на кампанията на републиканците.

Кандидатката на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън поведе на Тръмп със 7 процента, показва проучване на общественото мнение на института Ипсос за Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че резултатите от сондажа са публикувани в момент, когато ексцентричният милиардер е обвиняван от редица жени в сексуални посегателства.

44 от вероятните избиратели, участвали в анкетата, подкрепят Клинтън, а 37 на сто - Тръмп.

Това е малка промяна спрямо предишното подобно проучване, от вторник, отбелязва Ройтерс. Тогава Тръмп изоставаше от Клинтън с 8 процента.

През последната седмица на август подкрепата за двамата водещи кандидати бе приблизително равна. Оттогава обаче Клинтън постепенно набира преднина.

Тя води средно със 7 процента пред Тръмп, показва компилация от различни сондажи.

mediapool.bg