Кламер БГ - Новини: Китай съобщи за 25 нови болни от Covid-19 в Пекин

Китай съобщи за 25 нови болни от Covid-19 в Пекин

Коронавирус

|
Пет, 19 Юни 2020г. 17:38ч.
Китай съобщи за 25 нови болни от Covid-19 в Пекин

Китай съобщи днес за 25 нови болни от Covid -19 в Пекин, който почти се бе завърнал към нормалния живот, но след откриване на ново вирусно огнище в града бяха затворени ред столични квартали и започна масово тестване на населението, предаде Франс прес.

Китайският епидемиолог Чжан Юн заяви, че според първоначалните данни от изследванията новият вирусен щам идва от Европа, но е по-стар от разпространения днес в европейските страни.

Той изреди няколко хипотези: вирусът може да е дошъл от Европа със замразени храни или отдавна да се е намирал на градския пазар, където е бил открит миналата седмица.

Възможно е този щам да е пропътувал от първоначалното огнище на пандемията в китайския град Ухан до Европа и пак да се е върнал на китайска земя, предположи Бен Коулинг, преподавател в Училището за обществено здравеопазване към Хонконгския университет.

По официални данни заради новото вирусно огнище в Пекин има днес 183 болни от Covid -19. Според здравното министерство в Китай се наброяват към днешна дата общо 293 случая - най-високото равнище от началото на май досега.

Китай публикува данни за генома на коронавируса, причинил най-новото огнище на зараза в Пекин, съобщи по-рано днес на сайта си националният Център по микробиология. Според държавната агенция Пекин нюз Център за контрол и превенция на заболяванията е предал данни за вируса на Световната здравна организация.

mediapool.bg