Кламер БГ - Новини: Кирил Петков: Ако се отива към избори, ни трябва антикорупционно мнозинство

Кирил Петков: Ако се отива към избори, ни трябва антикорупционно мнозинство

България

|
Пет, 22 Юли 2022г. 22:35ч.
Кирил Петков: Ако се отива към избори, ни трябва антикорупционно мнозинство

Кирил Петков: Ако се отива към избори, ни трябва антикорупционно мнозинство

Ако се отива към избори, този път ни трябва парламентарно мнозинство, при което да не си задаваме въпроси дали ще има подкрепа за антикорупционни закони без компромиси, за прозрачно разходване на публичните и общински средства в полза на хората; за политики за народа, а не за избрани фирми. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков в свой коментар във Фейсбук в петък вечерта, часове след като лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов прекрати участието на партията си в преговорите за правителство с последния мандат.

“Каузата е България без задкулисие! Независимо от всичко, ще продължаваме да се борим всеки ден, за да си отвоюваме държавата. Продължаваме промяната!“, заяви Петков.

Заявката на Трифонов от петък на практика

означава, че правителство с последния мандат на БСП няма да има, тъй като левицата не е планирала да води разговори с други партии извън бившата четворна коалиция, която се разпадна през юни заради ИТН.

Оттук нататък разпускането на парламента е въпрос на дни.

От ДПС призоваваха в петък вечерта Корнелия Нинова да върне мандата още в понеделник, а президентът да обяви датата на предсрочните избори.

Йордан Цонев от ДПС предупреди в предаването “Панорама“ по БНТ, че движението си запазват правото на всички разрешени от закона действия, за да не се руши държавността.

mediapool.bg