Кламер БГ - Новини: Карим Бензема арестуван заради изнудване

Карим Бензема арестуван заради изнудване

Спорт

|
Ср, 04 Ноем 2015г. 15:33ч.
Карим Бензема арестуван заради изнудване

Нападателят на "Реал" (Мадрид) Карим Бензема е бил арестуван по подозрение за участие в изнудване на съотборника му във френския национален отбор Матийо Валбуена със секс записи, съобщиха световните агенции в сряда. Очаква се скоро той да бъде освободен.

На 13 октомври по същия случай беше задържан бившият нападател на "Ливърпул" и "Оксер" Джибрил Сисе и още трима души, чиито имена не се съобщават. Сисе по-късон беше освободен, а останалите все още са в ареста.

Разследването за изнудването за пари на Валбуена започна през юли. Полузащитникът на "Лион" е бил заплашван, че ще бъде публикуван интимен видеозапис с негово участие.

В. "Паризиен" спомена за връзка на Бензема със случая още на 15 октомври. Изданието твърдеше, че той се появил "периферно" в подслушванията, провеждани като част от разследването.

Прокуратурата във Версай, където се води разследването, обяви преди няколко седмици, че подобно престъпление е наказуемо с най-малко пет години затвор.

За Бензема това е вторият арест в рамките на седмица. Миналия четвъртък той беше задържан за шофиране без книжка. Той не притежава документ за управление на автомобил, тъй като вече му беше отнет за превишена скорост.

mediapool.bg