Кламер БГ - Новини: Наши ветроходци с авторитетна победа в Мармарис

Наши ветроходци с авторитетна победа в Мармарис

Спорт

|
Пон, 09 Ноем 2015г. 09:12ч.
Наши ветроходци с авторитетна победа в Мармарис

8e3c6627ef4e3ddcf1987eef13857de2С отличие от Турция се завърнаха ветроходците на ЯК „Черноморец Бургас“, съобщиха от Община Бургас. Там се проведе 26-то издание на Marmaris International Race Week 2015. Това е една от най-големите регати по ветроходство, които се провеждат в региона. Участват над 2000 състезатели от цял свят, като традиционно най-силно е участието на състезателите от Турция, Русия, Германия, Холандия и Англия. В тазгодишното издание се включиха две български лодки – „Alexa“, със скипер Александър Александров, и La Loba (в превод Вълкът), със шкипер Валентин Николов от Бургаския ветроходен клуб „Черноморец“.

Момчетата от Бургас се представиха отлично в клас „IRC CHARTER PERFORMANCE“ – обособен клас за състезателни лодки, като постигнаха едно четвърто, две втори и едно първо място. Само малшансът в последната гонка им попречи да се качат на Първото място в това голямо международно събитие и те останаха със среброто – втори след руския екипаж, с една точка пасив. Другата българска лодка остана на седмо място в своята група.

Екипажът на ЯК „Черноморец Бургас“ бе един от най-атрактивните и спечели много аплодисменти от участвалите над 140 лодки в проявата. Ветроходците бяха наградени от Президента на Турската Федерация и Кмета на града. Състезателите пък връчиха специални флагове на Община Бургас и ЯК „Черноморец Бургас“ на любезните домакини и организатори.

Ветроходците от Бургас изпращат поредна добра година с много медали и отличия от състезания в България и чужбина. Само преди месец Бургас бе утвърден за домакин на Европейското Първенство в клас Оптимист за 2017 г.

Maritime.bg – Спорт