Кламер БГ - Новини: Кардиологът проф. Иво Петров влиза в листата на Фандъкова

Кардиологът проф. Иво Петров влиза в листата на Фандъкова

България

|
Четв, 19 Септ 2019г. 13:22ч.
Кардиологът проф. Иво Петров влиза в листата на Фандъкова

Кардиологът проф. Иво Петров е второто ново име в листата на ГЕРБ за общински съветници в София. Той беше представен в четвъртък от кмета и кандидат за нов Мандат Йорданка Фандъкова. В петък се очаква тя да обяви още едно име от "гражданската квота" в листата на партията, след като вече стана ясни кандидатурите на архитекта Ивайло Петков и на проф. Петров.

В търсене на нов имидж в София и преодоляване на негативите от управлението на ГЕРБ в града Фандъкова и екипът ѝ се опитват да обновят листата за общински съветници с вкарването на нови, непартийни лица. Това обаче предизвиква напрежение в партията.

Фандъкова обявява имената на новите лица в нея на порции при инспекции на детски градини и общински болници.

Иво Петров е медицински директор и началник на клиника по кардиология и ангиология към "Аджибадем Сити Клиник Сърдечно-съдов център". Той е един от най-изявените кардиолози в страната. Самата Фандъкова го определи като "един от най-добрите мениджъри", който може да помогне за развитието на общинското здравеопазване.

Проф. Петров заяви, че е решил да влезе в политиката, "за да помагам". "Много има какво да се постига. Отдавна ми е мечта да бъдат въведени модерни електронни методики и електронна лична здравна карта. Смятам, че с усилието на общината и подкрепата на институциите това може да бъде постигнато", заяви той.

mediapool.bg