Кламер БГ - Новини: Кандидат-депутат от "Възраждане" си призна, че е шофирал дрогиран

Кандидат-депутат от "Възраждане" си призна, че е шофирал дрогиран

България

|
Четв, 20 Окт 2022г. 17:45ч.
Кандидат-депутат от "Възраждане" си призна, че е шофирал дрогиран

Снимка: БГНЕС

Кандидатът за депутат от "Възраждане" Чавдар Бахчевански е признал, че е шофирал след употреба на наркотици. Той е сключил споразумение с прокуратурата и е осъден на година условно с три години изпитателен срок и глоба от 500 лв.

Бахчевански бе заловен да кара след употреба на 10 септември в Пловдив. Тогава вървяха засилени проверки на шофьори, започнали след тежката катастрофа на 5 юли в София, за която бе обвинен Георги Семерджиев.

Бахчевански е дал положителна проба за кокаин. Тъй като по онова време той бе с имунитет главният прокурор Иван Гешев поиска сваляне на защитата му. След съгласие на ЦИК разследването бе възложено на следовател.

Няколко дни след полевия му тест той пусна резултати от лаборатория. "Възраждане" пък излезе с декларация в негова защита. След това обаче се е признал за виновен. Междувременно Бахчевански се оттегли от листите на партията.

За одобри споразумението съдът е приел, че има достатъчно доказателства за вината му. Според съда договорката между обвиняем и прокуратура е в съответствие със закона и морала му.

mediapool.bg