Кламер БГ - Новини: Как Фронтекс пази българските граници (галерия)

Как Фронтекс пази българските граници (галерия)

България

|
Четв, 08 Септ 2016г. 17:04ч.
Как Фронтекс пази българските граници (галерия)

Европейската гранична агенция Фронтекс представи участието си в охраната на българските граници с фото репортаж. Агенцията разпространи снимки, от които се вижда какви проверки осъществява съвместно с българските власти. Европейската служба патрулира както в районите на официалните пропусквателни пунктове, така и по зелената граница.

България официално поиска помощ от Фронтекс и първоначално службата разположи 53-ма служители за наблюдение на границите и 10 експерти по документи на българските гранични КПП с Турция, и 19 служители по наблюдение на границата със Сърбия. В началото на миналия месец обаче Фронтекс реши да подсили съвместната операция в България в отговор на искане, подадено от българските власти на 29 юли.

Фронтекс ще подсили контингента си в България с допълнителни служители и технически средства, включително техника за ефективно наблюдение на границата по суша и от въздуха. Допълнителните сили ще бъдат разположени постепенно през следващите седмици както на българо-турската, така и на българо-сръбската граница.

mediapool.bg