Кламер БГ - Новини: Как Фейсбук посрещна кампанията на ГЕРБ #Аз вярвам на Бойко Борисов

Как Фейсбук посрещна кампанията на ГЕРБ #Аз вярвам на Бойко Борисов

България

|
Пет, 24 Юли 2020г. 15:32ч.
Как Фейсбук посрещна кампанията на ГЕРБ #Аз вярвам на Бойко Борисов

Докато протестиращи искат оставката на кабинета и главния прокурор, членове и симпатизанти на ГЕРБ подеха кампания в социалните мрежи в подкрепа на премиера. Тя е под наслов

#Аз вярвам на Бойко Борисов. Надписът се появи под снимките във Фейсбук на парламентарния шеф Цвета Караянчева и други водещи политици от ГЕРБ като Десислава Атанасова, Димитър Главчев, Анна Александрова, Красимир Ципов и т.н.

Кампанията им вдъхнови множество задявки, пародии и критики. Подобаващо внимание е отделено на решението на Караянчева да демонстрира вярата си в премиера, особено след изтеклия през юни запис, на който се чува глас, силно наподобяващ този на Бойко Борисов, да употребява вулгарно-просташки епитети по неин адрес.

"Това (без синьото балонче) е истинската профилна снимка на Цвета Караянчева - жената, която Бойко Борисов нарече в телефонен разговор ТКП (т**а кърджалийска п***ка, т.е. талантлива кърджалийска председателка, нали), заради което той после в знак на извинение я целуна пред камерите по главата. Управляват ни хора без капка достойнство, които в решаващ момент ще са първите избягали от отговорност. Такава липса на елементарно достойнство е пагубна за България, особено във време на икономическа криза, каквато светът не е виждал от Втората световна война насам", написа учителят Емил Джасим и сподели профилната снимка на Караянчева, като към нея е добавено балонче с надпис: "Вярвам му, защото само истината казва по телефона".

Журналистът, живеещ в чужбина, Мария Спирова също коментира новата кампания на ГЕРБ и факта, че Караянчева се е включила в нея:

"Смешно ми беше само в началото. После обаче си дадох сметка какво прави ГЕРБ с достойнството на хората си. С душите им. Каква гнусна робия е това да си част от мафията, пък дори и на уж престижен етаж от властта. Защото каквото и имане да имаш, свобода нямаш.

Избор нямаш. В една престъпна структура, в която търгуваш лоялност за облаги, кръговратът е безпощаден:

лизане (на задници) -> лапане (на облаги) -> лазене (по корем в калта).

Да те унижава Борисов публично, да те граби за врата като заек и да те мляска пред журналисти, след като цяла България го е чула да се те оскърбява по най-гадния и просташки начин... Ти да мълчиш и да се усмихваш като наложница, продадена за двайсет кози. И накрая някое мазно ПРче да те натисне да си залепиш на лицето тоя хаштаг за пред целия свят.... Не е смешно. Страшно е. Жалко е. Никой не бива да бъде подлаган на такова опозоряване".

Елица Христова също коментира декларираното от Караянчева: "Ох, то и ние МУ вярваме на оценката за твоята клета персона. Позор сте вие - всичките! Вярвайте ми!"

"Отровното трио" - Арман Бабикян, адв. Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков, смени снимката на профила си със същия надпис, но реши да припомни снимките на нощното шкафче на премиера, които са пълни с пачки и злато. Борисов нарече тези снимки манипулации.

Други пък са съчетали надписа "Аз вярвам на Бойко Борисов" със снимка на медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски.

Сред реакциите в социалните мрежи има и по-шеговити.

Други пък направиха нов надпис за профилни снимки, но посветен на правосъдния министър Данаил Кирилов, който придоби популярност с нелепия си опит за ирония в статуса си за "СпонджБоб", заради който премиерът Бойко Борисов му забрани да пише във Фейсбук.

Надписът гласи "Аз вярвам на Дани Кирилов", до него е анимационният герой от "Семейство Флинтстоун" Барни Ръбъл, който се асоциира с правосъдния министър от много потребители в социалните мрежи. На фон се виждат логата на ДПС и ГЕРБ.

mediapool.bg