Кламер БГ - Новини: Кабинетът предлага нов главен секретар на МВР

Кабинетът предлага нов главен секретар на МВР

България

|
Ср, 04 Авг 2021г. 16:43ч.
Кабинетът предлага нов главен секретар на МВР

Петър Тодоров, Снимка: Радио Пловдив

В последните дни от мандата си службеното правителство предлага на президента Румен Радев да назначи нов главен секретар на МВР. Предишният ръководител на силовото ведомство Ивайло Иванов бе освободен с мотив, че е допуснал полицейско насилие по време на антиправителствените протести миналата година. Досега длъжността се изпълняваше от Стоян Темелакиев, който бе заместник на Иванов.

Правителството предлага за главен секретар сегашният шеф на пловдивската полиция Петър Тодоров. Той е дългогодишен служител. Завършил е висшето военно училище "Васил Левски" и е бил на различни постове в системата.

Тодоров бе повишен, след като в началото на мандата на служебния кабинет пловдивската дирекция получи тежък удар. При акция на "Вътрешна сигурност" бяха арестувани началникът на Трето РПУ Самуил Хаджиев и полицаят Атанас Качаков. Двамата са заподозрени в опит за кражба на няколкостотин килограма марихуана и отвличане.

След акцията вътрешният министър Бойко Рашков даде да се разбере, че ръководството в Пловдив ще бъде сменено. Началникът Йордан Рогачев обаче първо се оказа в болница, а след това излезе в бащинство. Така Тодоров известно време ръководеше пловдивската полиция, но без да е формално неин началник.

mediapool.bg