Кламер БГ - Новини: Италия въвежда 5-дневна карантина за пристигащи от други държави в ЕС

Италия въвежда 5-дневна карантина за пристигащи от други държави в ЕС

Коронавирус

|
Вт, 30 Март 2021г. 16:15ч.
Италия въвежда 5-дневна карантина за пристигащи от други държави в ЕС

Италия ще затегне правилата за влизане в страната от други страни членки на ЕС, предадоха АНСА и ДПА. Мярката е част от усилията за борба с разпространението на коронавируса.

Пътуващите за Италия от страните членки ще трябва да представят резултат от отрицателен тест за коронавируса преди потеглянето и ще трябва да останат под карантина за пет дни при пристигането в Италия, казват източници от министерството на здравеопазването. След тези пет дни, ще може да се направи нов тест за коронавируса.

Правилата за карантиниране вече са в сила за пътници от страни извън ЕС.

Смята се, че министърът на здравеопазването ще подпише съответното разпореждане днес. Не е ясно от кога ще влязат в сила новите ограничения.

Италия въвежда локдаун за цялата страна за предстоящия уикенд на католическия Великден, тоест от 3 до 5 април. Хората няма да имат право да пътуват между италианските области, с изключение на пътуване по работа или заради извънредна ситуация.

Вчера министърът на здравеопазването подписа протокол с областите и фармацевтите. Така аптеките ще станат част от ваксинационната кампания и от края на април в тях ще могат да се поставят ваксини срещу коронавируса.

mediapool.bg