Кламер БГ - Новини: Интелигентни камери следят за нарушения в Пирдоп

Интелигентни камери следят за нарушения в Пирдоп

България

|
Ср, 21 Юли 2021г. 16:19ч.
Интелигентни камери следят за нарушения в Пирдоп

Една от всички 71 видеокамери в Пирдоп

Система за интелигентно видеонаблюдение на възлови кръстовища в Пирдоп, на входно-изходни точки, публични пространства, детски заведения и други зони в града, изгради мобилният оператор А1 по поръчка на медодобивния комбинат "Аурубис България", съобщиха от телекома в сряда.

Единната охранителна система помага на общинската администрация на 8-хилядния град да си върши по-добре контролните функции, а полицията ще може да предотвратява престъпления и нарушения на обществения ред и опазване на общинската и частна собственост в района.

Сигналите от монтираните 71 камери се изпращат до записващи устройства и станции за наблюдение, и така общинските власти и органите на реда в Пирдоп разполагат с единен команден интерфейс. Това ще позволява търсене в записите за движение в конкретни зони, попадащи в обхвата на камерите. Със системата могат да се генерират и справки за инциденти и събития, които да са в помощ на органите на реда.

Услугата A1 Video Security е част от нарастващия брой ICT услуги в портфолиото на А1 за корпоративни клиенти. С нея компаниите и публичните институции могат да следят своите офиси, заводи, и други площи, в реално време. Едно от ключовите предимства за бизнес-клиентите е , че спестяват първоначална инвестиция или инсталационна такса, а често и нуждата от набиране и поддържане на специализиран персонал във всеки от обектите.

Сред ICT услугите на А1 за бизнеса са редица решения за ИТ и киберсигурност, оптимизиране на бизнес процеси за малки и средни компании – SAP Business One и за големи корпорации – SAP S/4HANA, решения в подкрепа на маркетинговите дейности на фирмите в онлайн среда и други.

mediapool.bg