Кламер БГ - Новини: Инициативата #ЗаДоброто създава фонд за подкрепа на децата на починали от Covid-19 медици и учители

Инициативата #ЗаДоброто създава фонд за подкрепа на децата на починали от Covid-19 медици и учители

Общество

|
Четв, 05 Ноем 2020г. 15:21ч.
Инициативата #ЗаДоброто създава фонд за подкрепа на децата на починали от Covid-19 медици и учители

Инициативата #ЗаДоброто създава фонд за подкрепа на деца на починали от коронавирус медици и учители. Целта на фонда е да осигури на децата стипендии в размер на 500 лв. месечно, докато навършат пълнолетие. Дарителската кампанията започва днес и ще се осъществява чрез Платформата.бг.

Първата стъпка на фонда е да набере 150 000 лева за първите стипендии. От тях децата ще получават стипендия от 500 лв. месечно. Критериите за отпускане на стипендия ще бъдат публикувани на сайта, на фейсбук страницата и групата на Проект #Задоброто, във фейсбук, в медиите.

Фондът ще бъде управляван от Обществен съвет. Той ще приема документите, ще отпуска стипендиите, ще проследява как се използват парите, ще се отчита пред дарителите.

"За съжаление от март до сега Covid-19 пандемията не само не угасна, а стана по-силна от това, което очаквахме. В самото начало на кризата в България ние от #Задоброто направихме всичко по силите си да помогнем на медиците. Преди кризата обаче наш приоритет винаги са били децата и тяхното здравеопазване. Не сме спрели да следим какво се случва и да мислим с какво бихме могли да сме полезни в един етап, който е повече от непредвидим и до голяма степен поставил държавата ни пред огромна здравна криза.

Не беше лесно да вземем решение за това, с което днес излизаме пред всички вас. Не защото не вярваме в неговата сила, а защото няма да ни бъде лесно да преминем през тази болка. Болката на децата загубили родителите си в битката с Covid-19 – медицински лица и учители. Тези, които избраха да бъдат смели, да спасяват животи, да се борят, да запалят искрата, да светят. И винаги ще светят. Ние трябва да ги помним. ", казват организаторите.

"Днес ние искаме да им кажем "Те не са оставени от Нас. И няма да бъдат. Докато помним. Докато сме благодарни", допълват те.

mediapool.bg