Кламер БГ - Новини: Изчезналото дете в Пловдивско е открито в "задоволително състояние"

Изчезналото дете в Пловдивско е открито в "задоволително състояние"

България

|
Четв, 17 Ноем 2022г. 08:08ч.
Изчезналото дете в Пловдивско е открито в "задоволително състояние"

Изчезналото дете в Пловдивско е открито в

Дванадесет годишното момиче от пловдивското село Болярино, което в сряда изчезна, е открито в "задоволително състояние". Това каза Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив, пред Нова телевизия.

Момиченцето е от семейство на сирийски бежанци, които живеят в селото от лятото. Майката гледа 6-те деца, а бащата работи като строител.

Сигналът за изчезването на детето е подаден малко преди 12 часа в сряда. Обяснено било, че момиченцето е изчезнало в 7 часа сутринта от дома си в селото.

Родителите му стояли на пътя и показвали снимка на местните в опит да им обяснят, че детето липсва, разказа кметицата на село Болярино Стефка Милева. По думите й родителите и децата не говорят български, затова общуват предимно с жестове и мимики. Това е първи подобен случай в селото, каза Милева.

Жители на селото казват, че децата никога не излизат без надзор, винаги са придружавани от родител и обикновено ходят в парка, в близост до дома им, както и до магазина в центъра на селото.

Детето е намерено след 7 часово издирване в парка на селото.

"Детето, слава Богу, можем да кажем, че е намерено живо, в задоволително добро състояние, със следи от насилие, които няма да конкретизираме, но животът му е извън опасност", заяви Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив.

"Открито е в неподвижно състояние. Вероятно в следствие на преживян шок. Открито е в парка зад мен. Получена е информация, че се вижда такова дете, че се движи и издава звуци, по-скоро е получена информация за това, че някой издава някакви звуци в близост до мястото. Работим детайлно по всички възможни версии", заяви старши комисар Васил Костадинов, директор на Областната дирекция на МВРв Пловдив.

mediapool.bg