Кламер БГ - Новини: Изхвърлиха парите и побягнаха: Трима са арестувани след грабеж на пенсионер

Изхвърлиха парите и побягнаха: Трима са арестувани след грабеж на пенсионер

България

|
Ср, 25 Окт 2023г. 09:45ч.
Изхвърлиха парите и побягнаха: Трима са арестувани след грабеж на пенсионер

Снимка: МВР

Трима души са арестувани след среднощна гонка с патрул на граничната полиция край видинското село Раковица, съобщи МВР. Те са задържани по подозрение в обир на възрастен мъж. При опита да избягат те изхвърлили голяма сума пари.

Случката се е разиграла през нощта срещу вторник. Тогава граничен патрул забелязва движеща се кола и подава сигнал в опит да я спре. От автомобила изскачат трима мъже, хвърлят пачка банкноти и побягват. При последвалата гонка те са арестувани. Четъвртият съучастник обаче е избягал и е обявен за издирване.

Оказало се, че изхвърлените пари са откраднати от 85-годишен мъж от село Макреш. Арестуваните са от село Студено буче, Монтана, обясни пред Нова телевизия шефът на видинската полиция Петър Коцин. Няколко месеца по-рано те ремонтирали покрива на възрастния мъж и вероятно тогава са видели къде държи парите си.

И тримата арестувани са криминално проявени. Единият наскоро е излязъл от затвора след присъда за друг грабеж.

По данни на полицията ограбеният мъж е бил заключен в къщата си. Едва на сутринта той успял да се освободи и да подаде сигнал. От дома му са откраднати около 19 хил. лв.

Тримата задържани засега остават в ареста.

mediapool.bg