Кламер БГ - Новини: Израел нанесе удари срещу Дамаск

Израел нанесе удари срещу Дамаск

Свят

|
Нед, 19 Фев 2023г. 15:37ч.
Израел нанесе удари срещу Дамаск

Израел нанесе удари срещу Дамаск

Петима души загинаха при израелски въздушни удари срещу жилищен район в Дамаск, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, като се позоваха на сирийските държавни медии.

Силни експлозии са били чути в сирийската столица малко след полунощ местно време. Агенция САНА съобщи, като се позова на военен източник, че са убити петима човека, сред които войник, а 15 цивилни са били ранени. Според съобщението са пострадали жилищни сгради.

Сирийският център за наблюдение на правата на човека заяви, че 15 души са загинали при удари срещу обекти, свързани с ирански милиции и ливанската групировка Хизбула в околностите на Дамаск и срещу иранско училище в столичния квартал "Кафр Суса".

Петнадесет са жертвите на израелския удар по Дамаск, при който бе засегната жилищна сграда, намираща се район на столицата със засилени мерки за сигурност, в който има и ирански културен център и в който са централите на редица служби за сигурност, предаде по-късно Франс прес.

Въздушният удар е бил нанесен по квартала Кафр Суса, в който са централите на сирийското разузнаване и на сирийската служба за сигурност. В квартала живеят и високопоставени представители.

Засега от израелска страна няма изявление по случая.

От началото на войната в Сирия през 2011 г. Израел извърши стотици въздушни удари по тази страна, като взе на прицел основно позиции на сирийската армия, на иранските сили и на Хизбула, които са съюзници на сирийския режим.

mediapool.bg