Кламер БГ - Новини: Израел нанесе въздушни удари в ивицата Газа

Израел нанесе въздушни удари в ивицата Газа

Свят

|
Четв, 23 Фев 2023г. 13:07ч.
Израел нанесе въздушни удари в ивицата Газа

Израел нанесе въздушни удари в ивицата Газа

Израел нанесе рано тази сутрин въздушни удари в ивицата Газа, откъдето по-рано бяха изстреляни ракети по израелска територия, предаде Франс прес.

Малко след 6 часа местно време се издигаше черен дим от едно от местата, ударени в северната част на град Газа.

В прессъобщение израелската армия каза, че нанася удари в ивицата Газа.

По-рано от Газа бяха изстреляни шест ракети, пет от които бяха прехванати от израелската система за противовъздушна отбрана, а шестата падна в ненаселен район.

В сблъсъци с израелски войски в град Наблус на окупирания Западен бряг на река Йордан са загинали 11 палестинци, включително най-малко четирима въоръжени бунтовници и четирима цивилни, предаде Ройтерс, като се позова на съобщения на службите за спешна помощ. Повече от 100 души са били ранени.

Израелската армия потвърди в изявление за вчерашната операция в Наблус, посочвайки, че нейните войници са били подложени на обстрел, докато са се опитвали да задържат бунтовници, заподозряни в подготовка на предстоящи нападения. Няма жертви сред израелските военнослужещи, се казва в изявлението.

Палестинската групировка "Ислямски джихад" съобщи, че израелски войски са обградили двама от нейните командири в къща в Наблус, предизвиквайки сблъсък, към който са се присъединили и други въоръжени палестинци. Последвали са експлозии и младежи са започнали да замерят с камъни израелските бронирани машини.

Според палестински източници двамата командири от групировката "Ислямски джихад" са били убити заедно с други въоръжени лица. Сред жертвите има и четирима цивилни, от които 72-годишен мъж и 14-годишно момче.

mediapool.bg